parallax background

Villa Ridder Munk


Projekt i Thorsø

180 kvm bolig
I Thorsø har bygherre købt en skrånende naturgrund med udsigt over åbne vidder. Hertil har vi tegnet en moderne funkisvilla i et plan, som afskærmer for naboerne og åbner sig op mod udsigten. Villaen er nænsomt tilpasset terrænet, hvilket giver boligen sit eget unikke udtryk med niveauforskelle inde og ude.

Indenfor giver niveauforskellene en naturlig opdeling mellem hjemmets entre, køkken-alrum og stue. Vores materialevalg har ligeledes skabt en god sammenhæng mellem hjemmets rum og facade. En murstensvæg opdeler garage og hovedindgang og fortsætter ind gennem huset, hvor den opdeler entre og garage/bryggers. Den valgte tegl komplementeres af bløde og varme farver i træ og står i kontrast til husets sorte vinduesrammer og udhæng i zink.

Husets plan er udtænkt i to vinger, der skaber kig mellem husets rum og danner et unikt gårdrum i midten i læ for vind og vejr. Husets ydervægge skaber flere hyggekroge omkring boligen, der er placeret efter solens rotation.
Villaen er tilpasset den skrånende grund og åbner sig op mod udsigten til naturen. Husets to vinger indrammer et privat gårdrum, som ligeledes bringer naturen tættere på.

Den overdækkede hovedindgang skaber en naturlig sammenhæng mellem inde og ude. Et unikt mønster i teglene byder besøgende velkommen og leder dem indenfor, idet murstensvæggen fortsætter gennem huset og skaber en opdeling mellem entre og garage. Trælamellerne i døren skærmer for indkig og leder samtidig dagslyset indenfor.
Store vinduespartier rettet mod udsigten samt ovenlysvinduer sikrer et godt lysindfald uden kig til naboerne. På et af husets badeværelser er ovenlysvinduet strategisk placeret over bruseren, hvilket giver en følelse af at bade under åben himmel.

Den mørke zink og de sorte vinduesrammer skaber en tydelig kontrast til den varme tegl for et arkitektonisk udtryk. For at bløde denne kontrast op er træ et gennemgående materiale på inde og ude.