parallax background
parallax background

Villa Holtse


Projekt på Frederiksberg, København

27 kvm tilbygning og renovering
På Frederiksberg i København har vi stået for et udførligt skitseprojekt og projektforslag til en ny udestue samt renovering af det nuværende køkken.

Familien Holtse havde et ønske om en mere funktionel udestue og en bedre integrering med resten af huset. Vi hjalp dem med at tegne en tilbygning, som skaber en naturlig forbindelse mellem deres køkken-alrum og have. Vi stod for at søge om byggetilladelse samt at projektere tilbygningen, så det eneste de skulle forholde sig til var at fortælle os om deres idé og drømme.

Familien ønskede en tilbygning, der fulgte samme arkitektoniske træk som huset. I designet er der derfor lagt særlig stor vægt på, at det æstetiske udtryk og valget af materialer snakker sammen.

For at lette processen omkring tilbudsindhentning har vi udført færdigt materiale, som familien kunne tage med ud og give til entreprenøren, som kunne give et præcist tilbud på baggrund heraf.

Proces

  • Oprindelige tilbygning

    Murermestervillaens oprindelige tilbygning.
  • Ny tilbygning

    Den nye tilbygning skaber en naturlig overgang mellem husets nye køkken-alrum og have.
  • Udsyn og lys

    Den femkantede udformning bringer dagslyset ind alle dagens timer.
  • Detaljer

    Taget fortsætter fra huset til tilbygning og skaber en arkitektonisk sammenhæng.
  • Vi fik rigtig god hjælp fra Streg Arkitekter i forbindelse med en ny tilbygning til vores villa. Tilbygningen skal erstatte den eksisterende, og der skal laves fuld kælder under, og en terrasse ovenpå. Streg Arkitekter udarbejdede efter møder og samtaler og mange udkast et fantastisk forslag til, hvordan det endelige resultat skulle se ud. Vi er rigtig glade for den inspiration de gav, og muligheden for at visualisere det endelige resultat elektronisk gør det meget nemt at vælge mellem forskellige muligheder. Vi vil varmt anbefale at gøre brug af Streg Arkitekter.
    Henrik Holtse
Tilbygningens design følger de arkitektoniske træk fra huset. Det eksisterende tag er ført ned på tilbygningen, der med fald mod samtlige facader fremstår mere elegant og skaber sammenhæng. Tilbygningens ottekantede udformning skaber en udestue, der udnytter lyset i alle dagens timer samt skaber en let overgang fra køkken-alrummet til haven.
Sammenkoblingen med det renoverede køkken-alrum var vigtig for familien. Der er med den store åbning til udestuen skabt en naturlig gennemgang. En mindre åbning ud til det integreret kontor gør, at man nemt kan bevøge sig mellem køkken og kontor. Det eksisterende skorsten er blevet bygget om til en indbygget brandovn som kan nydes fra køkken og spisebord, dertil er der også indrettet en hyggekrog hvor de kolde vintermåneder kan tilbringes.