fbpx
Projekt i Skanderborg

Villa Alleen

Bygherre købte Villa Alleen i Skanderborg for boligens unikke placering direkte ned til Skanderborg Sø. Selve huset levede dog ikke op til familiens drømme om arkitektur, kvadratmeter og planløsning. De tog derfor kontakt til STREG arkitekter for at få hjælp til en gennemgående renovering og tilbygning. Familiens nye villa følger den skrånende grund og åbner sig op mod udsigten til Skanderborg Sø. Dette skaber fire niveauforskelle, som er blevet udnyttet til at skabe en unik lysskakt ved hjælp af en central placeret trappe med ovenlysvinduer.

Denne forbinder husets rum ved hjælp af en åben planløsning. Facaden er hvidpudset for at skabe en tydelig sammenhæng mellem det eksisterende hus og den nye tilbygning. Således fremstår Villa Alleen som én bolig. Kontrastfulde materialer som zink og solceller giver villaen et stilrent og moderne udtryk. Dette blødes op med trælameller, som er placeret i husets gavle, carport og espalier.