parallax background

Villa Sølyst


Projekt i Skanderborg

157,5 kvm renovering og 67,5 kvm tilbygning
I Skanderborg har vi stået for en gennemgående renovering af stueetagen og tegnet en ny førstesal, der komplementerer det karakteristiske, arkitekt-tegnede hus med udsigt over Skanderborg Sø.

Bygherre ønskede en tilbygning, der fulgte samme arkitektoniske træk som huset. I designet er der derfor lagt særlig stor vægt på, at det æstetiske udtryk og valget af materialer snakker sammen.

Ved at imitere samme udtryk og linjer af forskudte ydervægge passer designet af førstesalen til den arkitekttegnede stueetage. De forskudte kasser i designet skaber små nicheområder ved hvert hjørne, hvilket giver mulighed for nye ophold med forskellige udsigter.

Med stor fokus på bæredygtighed udføres facaderne i genbrugstræ, som behandles ved en delvis afbrænding, der står vedligeholdelsesfrit og uden brug af kemiske stoffer.

Proces

  • Analyse

    En analyse af de eksisterende arkitektoniske træk, udsyn og omgivelser danner grundlag for design og udvikling af førstesalen.
  • Tilpasning

    Linjerne i det eksisterende hus føres videre til førstesalen i form af de karakteristiske forskudte kasser, der opretholder en minimalistisk stil.
  • Udsyn

    Førstesalen trækker sig tilbage fra vejen. Designet indrammer tagterrassen med små opholdsområder, hvor udsigten er rettet mod vandet.
  • Materialevalg

    For at skabe sammenhæng mellem nyt og eksisterende bruges samme materialer i renoveringen som i tilbygningen.
  • STREG arkitekter har med deres kreative og æstetiske sans bragt nyt liv til vores hus – med den største respekt for huset og omgivelserne. De kombinerede vores ideer med deres faglighed, og resultatet er en gennemtænkt helhelhedsløsning, hvor nyt og gammelt smelter perfekt sammen.

    Tina Pultz Møller
Førstesalen består af et køkkenalrum, en opholdsstue og en stor tagterrasse. Designets forskydninger afskærmer for udsyn til nabohuse og haver samt indrammer tagterrassen med små opholdsområder, hvor udsigten er rettet mod Skanderborg Sø. Der er er skabt en direkte udgang til et orangeri, som ligger i naturlig forlængelse af køkkenalrummet.
Førstesalen imiterer den oprindelige bygnings arkitektoniske træk. Den forskudte struktur i ydermurene giver en naturlig opdeling af det indvendige rum og giver plads til både spisebord og stue med udsigten rettet mod Skanderborg Sø. På taget af den oprindelige bygning har boligen fået en sydvendt tagterrasse.
  • STREG arkitekter har med deres kreative og æstetiske sans bragt nyt liv til vores hus – med den største respekt for huset og omgivelserne. De kombinerede vores ideer med deres faglighed, og resultatet er en gennemtænkt helhelhedsløsning, hvor nyt og gammelt smelter perfekt sammen.

    Tina Pultz Møller